Site icon Doctoranytime Blog

3 bondgenoten om cellulitis en vet te bestrijden

Cellulitis en vet bestrijden via liposuctie, mesotherapie, intralipotherapie
  1. Niet-invasieve lipolyse (Intralipotherapie)

 

De niet-invasieve lipolyse is niet nieuw. Al 10 jaar worden verschillende lipolytische oplossingen gebruikt om gelokaliseerd vet te behandelen. De nadelen van deze behandeling omvatten het feit dat de stoffen giftig zijn, niet alleen voor de vetten maar ook voor de huid, wat vaak asymmetrieën gepaard met roodheid en pijn veroorzaakt.

 

De nieuwe techniek van niet-invasieve lipolyse (intralipotherapie) is de eerste medische inspuitbare oplossing toegestaan voor een niet-invasieve behandeling van gelokaliseerde vetten.  De behandeling vindt plaats op basis van een protocol omtrent de specifieke infusie van een lipolytische oplossing in het vetweefsel.

Deze techniek biedt grote voordelen in vergelijking met de overige.

 

 

De methode kan worden toegepast gedurende de consultaties : het aantal consultaties hangt alleen af van het deel van het lichaam en de mate van vet accumulatie. Volgens de aanwijzingen zijn 1 (onderkin) tot 7  (grote hoeveelheid van buikvet) consultaties noodzakelijk. De raadplegingen worden herhaald elke 21-25 dagen en de eerste evaluatie van het resultaat kan na 42 dagen (net voor de derde sessie) uitgevoerd worden.

 

  1. Liposuctie:

Krijg een droomlichaam en verwijder het overtollige vet op bepaalde gebieden van het lichaam                                                                                                                                                    

Liposuctie wordt gebruikt om gelokaliseerde vet overschotten te verwijderen die door het gezond eten en fysieke activiteit niet kunnen behandeld worden. Daarnaast wordt liposuctie aangeraden om de contouren van het lichaam te verbeteren.
Men moet weten dat, in tegenstelling tot wat wij geloven, liposuctie niet een verdunningstechniek is aangezien het niet bij mensen met veel overgewicht aanbevolen is.

Liposuctie kan gebruikt worden op verschillende gebieden van het lichaam met opgestapeld vet zoals de maag, de dijen, de billen, de benen en de enkels.

 

De liposuctie wordt aanbevolen bij patiënten die :

 

 

Voordeel: Er zijn geen littekens! Liposuctie wordt uitgevoerd via kleine huidopeningen, die niet zichtbaar zijn.

 

Herstel en resultaten

 

De duur van het herstel is afhankelijk van het lichaamsgebied en van de hoeveelheid weggenomen vet. De meeste patiënten kunnen in de dagen na de ingreep reeds terug gaan werken. Na de behandeling kan een oedeem en een gevoeligheid bij druk verschijnen. Het is ook zeer belangrijk strakke kleding gedurende 3-4 weken te vermijden om kneuzingen te voorkomen en het gewichtsverlies te vergemakkelijken.


Om het beste resultaat te krijgen zijn 3-4 raadplegingen van lipomassage LGP nodig om de lymfedrainage en het aanhalen van de huid te versnellen.

 

  1. Cellulitis / mesotherapie

Wat zijn de belangrijkste aanwijzingen voor nood aan mesotherapie?

 

Hoe wordt mesotherapie uitgevoerd?

 

Mesotherapie is een therapeutische techniek. Afhankelijk van het probleem wordt een cocktail (vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen), met behulp van een naald, in de oppervlakkige huid geïnjecteerd. Deze zeer kleine doses worden door middel van zeer fijne naalden (30-32 g) toegediend. De naalden dringen niet diep (1-3 mm) het lichaam binnen. De lichaamsdelen die eenvoudig kunnen verbeterd worden zijn de dijen en de billen.

 De toepassing duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. De tijdsduur is afhankelijk van de grootte van het lichaamsdeel waarop het toegepast wordt. Elke persoon is anders en elke situatie vraagt om een geïndividualiseerde behandeling. Toch is het nodig om 12 gescheiden raadplegingen te hebben om cellulitis te verwijderen.

Voor verdere inlichtingen omtrent behandelingen tegen vet en cellulitis, aarzel niet om naar doctoranytime.be te surfen om onze specialisten te bezoeken.

Dit artikel werd geschreven onder de begeleiding van Αντώνιος Τότης , plastische chirurg van doctoranytime Griekenland.

 

Exit mobile version