5 tips en 5 redenen om te zwemmen!

zwemmen

Tijdens de zomervakantie kiezen wij allemaal zoveel mogelijk om van de zee te genieten. Maar wist u dat deze aangename gewoonte, naast erg leuk, ook zeer gunstig voor het lichaam is.

Zwemmen werkt op het hele lichaam, het geeft spierversterking gecombineerd met een verbetering van de gezondheid. Zwemmen maakt het mogelijk ongeveer 500 calorieën te verbranden, terwijl de uitoefening van de spieren effectiever is vanwege de waterweerstand. Tegelijkertijd, traumatiseert zwemmen de gewrichten niet en veroorzaakt het geen wonden.

Zwemmen versterkt spieren in de volgende lichaamsdelen :

  • Schouders
  • De handen
  • De billen
  • Het silhouet
  • De heupen

Waarom is zwemmen de beste sport?

 

Zwemmen is buitengewoon geliefd bij de meeste mensen omdat het een bron van genot is.

Lees hieronder 5 andere redenen waarom zwemmen daarnaast de beste sport is :

 

Het helpt gewicht te verliezen : Zwemmen is een van de beste oefeningen om het hele lichaam te laten werken. Het is waar dat u tot 500 calorieën kunt verliezen elke keer dat u gedurende een lange periode zwemt. Dus, indien u een vermageringsdieet volgt, is het een goed idee te zwemmen om het effect te maximaliseren en de spieren te versterken.

 

Zwemmen verbetert het hart- en vaatstelsel :  zoals andere soorten van lichaamsbeweging, versterkt zwemmen de spieren en stimuleert het de bloedsomloop. Bijgevolg, neemt het risico op hartproblemen af.

 

Het werkt op het hele lichaam: Zwemmen spreekt alle delen van het lichaam aan, want het werkt op alle spieren.

 

Het verbetert de geestelijke gezondheid : Zwemmen houdt de geest wakker en verbetert het humeur. Aangezien het meestal buiten wordt uitgeoefend, helpt het om stress uit te schakelen en de intensiteit van het dagelijkse leven te controleren.

 

Het is prettig en verfrissend : het is de enige oefening die u niet laat zweten. U kunt op een  intensieve manier oefenen met vermijding van wonden, zweet en vermoeidheid. Bovendien verhoogt de weerstand van het water de spierinspanning.

 

Als u al ervan overtuigd bent dat zwemmen een van de beste vormen van lichaamsbeweging is, ontdek dan hier de geheimen om uw zwem vaardigheden nog te verbeteren.

 

 Enkele tips om een betere zwemmer te worden :

 

Is zwemmen uw favoriete sport ? Lees de 5 geheimen om u zwemtechniek te verbeteren.

 

Opwarming : zich opwarmen is echt aanbevolen om blessures te voorkomen. Houd in gedachten dat hoe kouder het water is, hoe meer u u moet opwarmen alvorens t zwemmen.

 

Regelmatige sessies : het is heilzaam voor uw lichaam de frequentie van de sessies te verhogen. Het is beter om kortdurende sessies te houden dan langdurige sessies.

 

Snel en langzaam tempo : een beweging met een afwisseling tussen een snel en een langzaam tempo zorgt voor een verhoging van de effectiviteit van het zwemmen.

 

Ademhalingstechnieken : beoefen ademhalingstechnieken om spierpijn te voorkomen.

 

Leer de goede techniek : het beste is om lessen met een professional te nemen. De goede techniek zal u helpen om vergissingen en verwondingen te vermijden.

 

Voor meer sporttips, neem een kijkje op de blog van doctoranytime.be