Bovenmatig zweten bij vrouwen

transpiration excessive

Bovenmatig zweten is een symptoom dat vele vrouwen treft, en voor sommigen is het een echte bron van ongemakken. Maak u geen zorgen als u zich hierin herkent, want er bestaan oplossingen.

Bovenmatig zweten, ook bekend als hyperhidrosis, is een natuurlijk fenomeen waarbij zweet afgevoerd wordt via de huidporiën.  Het is echter mogelijk om bovenmatig zweten te beperken. Wij raden u aan om een gezondheidsexpert te raadplegen.

 

Hoe kan u bovenmatig zweten bestrijden?

 

Beperk cafeïne en gekruide voedingswaren:

Dranken zoals koffie, frisdrank of alcohol. Gekruide voedingswaren zoals curry of hete pepers kunnen zweten veroorzaken, zeker op het gezicht. Probeer te achterhalen welke voedingsmiddelen of dranken u doen zweten, zodat u de inname daarvan kunt beperken.

Kies eerder voor mildere kruiden dan voor scherpe kruiden om uw eten op smaak te brengen.

Vrouwelijke stress verminderen:

Het is een vicieuze cirkel. Stress kan zweten veroorzaken en bovenmatig zweten kan stress veroorzaken. Relaxatietechnieken zoals yoga, meditatie of massages kunnen u helpen om de warmteregulatie van uw lichaam te regelen. Zo zullen de zweetklieren een lagere productie met normale zweetniveaus krijgen, waardoor de effecten van het zweten verminderd worden.

Sluit u aan bij een yogaclub, besteed dagelijks wat tijd aan uzelf, voor uw ontspanning en welzijn.

Een goede gezondheid om minder te zweten:

Overgewicht, roken en alcoholconsumptie kunnen de symptomen van het zweten veroorzaken of verergeren. Zorg er dus voor dat u een stabiel gewicht behoudt, beperk uw rookgedrag en drink niet te veel alcohol.

Zo vermindert u niet enkel het zweten, maar verbetert u ook uw metabolisch evenwicht terwijl u tegelijkertijd het risico op verschillende ziekten terugdringt.

Als bovenmatig zweten problemen veroorzaakt in uw leven, praat er dan over met uw arts. Er bestaan behandelingen, zoals gepersonaliseerde symptoomvermindering of medicijnen, die het zweten kunnen verminderen.

 

Artsen die gespecialiseerd zijn in zweten (hyperhidrosis)?

 

Er zijn specialisten die u kunnen helpen om hyperhidrosis te behandelen. Dankzij doctoranytime kunt u snel een Arts, een Specialist in uw buurt vinden en gratis een afspraak maken in 3 klikken.

Huisarts: Hij kan een eerste diagnose stellen voor u en zal u een specialist aanraden om de behandeling te starten.

huisarts

Dermatoloog: Dit is de medische specialist voor de huid. Hij stelt de diagnose en behandelt hyperhidrosis. Deze arts kan anti-transpiratiemiddelen voorschrijven, focale injecties uitvoeren of andere behandelingen aanraden. 

dermatoloog

Artikel opgesteld door Baptiste L, onder leiding van medische specialisten.