De hoeveelheid op je bord heeft invloed op zwaarlijvigheid

Plate - Food - Obesity

Plate - Zwaarlijvigheid

 

Hoe groot is je bord? Is het belangrijk?

Je eetlust wordt bepaald door meerdere factoren dan alleen maar honger. In de afgelopen jaren, is het obesitas percentage uitzonderlijk snel gestegen. Met de stijging van obesitas kwamen allerlei andere gezondheidsproblemen. Wiens schuld is dit?

Waarom is er meer zwaarlijvigheid?

Er zijn verschillende redenen die de toename in obesitas in ons land kunnen verklaren, waaronder psychologische en medicinale redenen.  Ook de voedingspatronen en de omgeving hebben een belangrijk invloed op deze toename. Het dagelijks aantal opgenomen calorieën moet worden bepaald op basis van uw leeftijd, geslacht, lengte en andere factoren. Een te veel aan calorieën leidt tot gewichtstoename en wanneer dit regelmatig voorkomt, kan dit ook leiden tot obesitas.

 

Wat is de link tussen de grootte van je bord en de toename van obesitas ?

Door de sterke toename in zwaarlijvigheid werden er veel onderzoeken uitgevoerd de laatste jaren.

Over de jaren heen hebben verschillende onderzoekers voedingsgewoonten bestudeerd. Wat werd er ontdekt?

Onderzoekers hebben ontdekt dat de porties groter en groter worden.In restaurants zijn de schotels ook groter, zelfs twee maal groter dan vroeger!

Ook binnenshuis zijn de porties groter geworden! Borden en verpakkingen zijn ook toegenomen in grootte en kunnen dus meer voedsel bevatten. Door deze overmatige consumptie in onze maatschappij is er meer obesitas en dit zelfs bij jongeren.

 Hoe kan je minder eten zonder honger te hebben ?

Hoewel de maat van je bord eigenlijk niet telt, is het toch een reden om te veel te eten. Als je bord groter is, zal je er meer voedsel opleggen.

Plate - Zwaarlijvigheid

 

Wat moet ik dan doen ?

U moet aan uw gewoontes en alledaagse keuzes werken. Probeer eerst kleinere borden en bestek te gebruiken om minder te eten. Je kan hetzelfde doen met glazen : met een groter glas zal je meer drinken.
Probeer ook je gewoontes in de supermarkt te veranderen. Koop geen te grote verpakkingen. Je inkopen moeten gebaseerd zijn op het aantal mensen in je gezin. Maak kleinere porties, u moet niet alles in één keer eten.
Het belangrijkste is dat je geconcentreerd bent op de maaltijd en niet op de televisie of gesprekken.
Wanneer je langzamer eet, kan je ook sneller weten wanneer je geen honger meer hebt. Zet je in een comfortabele houding en zorg ervoor dat je niets anders te doen hebt. Voeding is zeer belangrijk voor uw gezondheid, maak er tijd voor!

 Is het mogelijk om mager te worden zonder honger te voelen?

Als je je gezonder wilt voelen en gewicht wilt verliezen kan je onmiddellijk beginnen! Met deze eenvoudige tips kan je er snel aan werken.

Maak een afspraak met een diëtist hier !