Online afspraken maken, 10 redenen om het aan patiënten aan te bieden!

Vandaag de dag is het gedrag van uw patiënten drastisch veranderd. Nieuwe technologieën worden op dagelijkse basis gebruikt door de meeste mensen, bijna alle Belgische gezinnen hebben toegang tot snel internet, want in juni 2016 ging dat om 99,9%!

Als het beheer van uw afspraken niet geëvolueerd is in de organisationele digitale golf, dan is het nu het moment om te genieten van alle voordelen!

 

1 – Voldoe aan een hoge vraag! 

De opkomst van een nieuwe generatie patiënten die u niet zullen opbellen om een afspraak te boeken verandert de zaak in de medische wereld, en zet u aan om te kiezen voor het online boeken van afspraken.

 

2 – Meer flexibiliteit! 

Het online afsprakensysteem staat patiënten toe om de beschikbare uren en dgen te bekijken in de agenda van de beoefenaar, zodat ze alles onmiddellijk kunnen regelen en een uur kiezen dat hen het best past. Dat is een echte troef voor hen.

 

3 – Een hoge beschikbaarheid!

Vele patiënten zoeken informatie over artsen en hun diensten buiten de gewoonlijke zorguren. Als u een online afsprakendienst activeert, kunnen de patiënten op elk moment een afspraak met u aanvragen, 24/7 gedurende het hele jaar. Bovendien worden 20% van de online afspraken geboekt na 18u, dus het is een manier om het aantal gemiste afspraken te beperken.

 

4 – Afname van afwezigheid! 

De anti-afwezigheidsdient van het afsprakensysteem van doctoranytime.be zorgt ervoor dat herinneringen kunnen gestuurd worden via sms en e-mail naar uw patiënten. Dat zorgt voor ongeveer 5 keer minder niet nagekomen afspraken.

 

5 – De efficiëntie van de praktijk verhogen!

Het online afspraken maken verloopt veel sneller en zelfstandig. De praktijkleden en het secretariaat kunnen zich concentreren op andere, belangrijkere administratieve taken.

Merk ook op dat het annuleringssysteem voor afspraken wel erg handig is, de beschikbaarheden verschijnen weer in uw agenda en een andere patiënt kan een afspraak boeken.

 

6 – Altijd en overal mobiel!

Het maakt niet uit waar u bent! De vaste telefoon van de praktijk opnemen is niet meer per se nodig. Met doctoranytime.be kunt u uw agenda beheren vanaf uw smartphone of uw tablet. De patiënten kunnen zelf ook afspraken boeken via hun smartphones.

 

7 – Het imago en het beeld van de praktijk verbeteren voor uw patiënten!

doctoranytime.be vindt de reputatie van haar beoefenaars belangrijk. Het online afspraken boeken zorgt voor een betere zichtbaarheid van uw praktijk en maakt het geheel aan noodzakelijke informatie toegankelijk voor de patiënten.

De patiënten houden meer en meer van online interactie. De mogelijkheid bieden om afspraken te maken via internet zal u een onderscheidende en moderne toets geven. Bovendien kan een optioneel e-mailsysteem na de raadpleging ervoor zorgen dat patiënten over precieze punten bevraagd kunnen worden om hun verwachtingen te evalueren.

 

8 – Win tijd!

Minder telefonische oproepen, afspraken boeken in 3 klikken, tijdswinst op alle niveaus: voor de patiënt, het secretariaat en de beoefenaar. Vindt ook in 3 klikken alle raadplegingen en gegevens van een van uw patiënten terug.

 

9 – Patiënten behouden/ aan u binden!

De online afsprakendienst van doctoranytime.be, bovenop de vernoemde voordelen, betrekt de patiënt volledig in het zorgproces en bouwt een beoefenaar/patiënt relatie op.

We berekenden dat nieuwe patiënten opnieuw voor dezelfde beoefenaar kiezen in 81% van de gevallen, voor eenzelfde specialisatie.

 

10 – Verlaag het risico om potentiële patiënten te verliezen!

Ongeveer 30% van de patiënten geven het op na 3 vruchteloze pogingen om een telefonische afspraak te maken en gaan dan op zoek naar een nieuwe beoefenaar.

 

———————————————————————————————————————————

Wenst u meer informatie te krijgen over doctoranytime.be, systeem nr. 1 voor beheer van medische afspraken in België?

Raadpleeg onze pagina die het concept uitlegt en vraag om een demo!

 

———————————————————————————————————————————

 

“Ik heb altijd en overal toegang tot doctoranytime. De terugkeer van de patiënten is uitstekend omdat het maken van een afspraak zeer eenvoudig en 24/7 mogelijk is. Ik begrijp niet dat dit systeem niet eerder bestond!”

Duchateau, Plastische Chirurg