9 fouten in het gebruik van het condoom

préservatif

Weet u hoe u een condoom moet aandoen?

 

Het gebruik van een condoom is de meeste effectieve methode om seksuele overdraagbare aandoeningen te voorkomen (SOA), maar ook om een ongewenste zwangerschap te vermijden.

 

Om doeltreffend te zijn, moet het condoom op het juiste moment en de juiste manier worden aangedaan. Maar hoe doe je dat?

 

 

condoom

 

 

Hier is een selectie van fouten die bij aankoop en gebruik van een condoom vermeden moeten worden.

 

 • Koop condooms die niet aan hoge temperaturen hebben bloot gestaan, bijvoorbeeld in de apotheek. Als het smeermiddel gedroogd is of de verpakking gescheurd werd, gooi het condoom weg en gebruik een nieuwe.
 • Controleer de uiterste houdbaarheidsdatum alvorens aankoop. De uiterste houdbaarheidsdatum is op elke doos condooms aangegeven.
 • Bewaar condooms niet in uw broekzak, in uw handtas, in de auto of andere plaatsen die aan hoge temperaturen blootgesteld worden.
 • Gebruik geen scherpe voorwerpen of uw tanden om de verpakking te openen.
 • Het condoom moet de hele penis bedekken.
 • Het condoom moet worden aangedaan vanaf het begin van seksuele omgang, dit is vóór elke vorm van genitaal contact en niet alleen voor de penetratie.
 • Trek de voorhuid naar achteren om het condoom aan te doen.
 • Als uw partner niet voldoende opgewonden is, gebruik een smeermiddel dat met condooms compatibel is ter vergemakkelijking van de penetratie.
 • Een condoom mag slechts éénmaal gebruikt worden. Als het niet vast houdt, doe een nieuwe condoom aan.

 

Wat te doen als u allergisch voor latex bent?

 

In sommige gevallen kan de man of de vrouw een allergie voor latex van condooms ontwikkelen. Het beste is dan een aantal verschillende modellen van verschillende merken te proberen. U kunt ook contact met uw arts opnemen om u over de mogelijke opties te informeren.

 

Om een aangenaam seksueel leven te leiden en geslachtsgemeenschap ten volle kunnen waarderen, stelt doctoranytime u voor deze 4 tips te volgen:

 

 1. Gebruik een condoom bij elke keer dat u geslachtsgemeenschap hebt en bescherm uw gezondheid. Als u een actief seksleven hebt, is het ook belangrijk zich regelmatig te laten testen op SOA’s. Ook als u geen klachten hebt ondervonden zou u medische onderzoeken moeten maken, aangezien bepaalde seksuele overdraagbare aandoeningen volledig asymptomatisch zijn.
 2. Volg een gezond dieet. Voeding is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid. Zelfs als u genezen bent van een SOA, dan zal gezonde voeding het risico op terugkeer verminderen. Vermijd grote hoeveelheden snoep of voedsel dat rijk is aan koolhydraten (brood, pasta), aangezien zij het risico op vaginale schimmelinfecties verhogen. Daarnaast zou het goed zijn vaak yoghurt te eten.
 3. Lichamelijke activiteit zal u helpen. Een combinatie van evenwichtige voeding en dagelijkse lichaamsoefening kan uw immuunsysteem versterken zodat het in staat zal zijn, door middel van condooms, de bacteriën en virussen die tijdens de geslachtsgemeenschap uw lichaam binnen dreigen te dringen, weg te houden.
 4. Denk positief en het universum zal u belonen. Positieve gedachten en optimisme vergroten de secretie van endorfine, wat ons kalmeert en bijdraagt aan een beter afweersysteem van het lichaam. Het helpt daarmee in de strijd tegen seksuele overdraagbare aandoeningen.

 

Voor eventuele bijkomende vragen, aarzel niet om contact op te nemen met een gynaecoloog of een dermatoloog op doctoranytime.condoom