10 stappen om je breuk te verwerken

de breuk

de breuk

Voor één van de meest glamoureuze koppels is er een einde gekomen aan hun relatie. Brad Pitt en Angelina Jolie scheiden! De hele wereld is in shock en vraagt zich natuurlijk af hoe deze breuk is kunnen gebeuren.

Een scheiding is inderdaad moeilijk en voor elk koppel een andere ervaring. Het kan bevrijdend zijn of totale chaos met zich meeslepen. Een scheiding kan dus veel betekenen. Vooral het leven na de scheiding is voor heel veel mensen nog zwaarder. Wat moet je nu doen na de breuk de komende eerste dagen of zelfs maanden?

Doctoranytime geeft je 10 tips hoe hiermee om te gaan!

Richt je huis opnieuw in

Je ex is vertrokken maar jij blijft in hetzelfde huis wonen. Je kan bijvoorbeeld de inrichting van je huis veranderen: verplaats je meubels, geef je muren een ander kleurtje of koop nieuwe accessoires. Of het nu grote of kleine veranderingen zijn, deze dragen bij tot een innerlijke transformatie.

Verwijder je ex uit je sociale netwerken

Je hoeft niet op safari te gaan of een kluizenaar te worden, je hoeft alleen het contact te verbreken met je ex op sociale netwerken. Alleen op deze manier kan je de verleiding weerstaan om weer contact met hem/haar op te nemen.

Vermijd plekken waar je ex vaak komt

Geef jezelf wat tijd alvorens je naar die specifieke plaatsen gaat waar je ex vaak komt. Je ex ontlopen zorgt ervoor dat er geen extra emotionele belasting uit voort vloeit. Nieuwe uitgaansplekken zoeken zorgt altijd wel voor afleiding, wie weet wie je daar tegenkomt.

Zoek een hobby

Stap uit je comfortzone, ontdek wie je bent en zoek een hobby die bij je past! Mensen met een hobby zijn vaak gelukkiger en gezonder. Zo ontsnap je even de sleur van het dagelijkse leven.

Ga uit en wees vrij

Je leven stopt niet na een scheiding en je moet je daarvoor ook niet schamen. Eens je voelt dat je er klaar voor bent, neem dan een stap in het uitgaansleven. Geniet van je vrije tijd zonder enige beperking!

“Afkicken” van je ex

Je moet een realistisch doel voor oog hebben! Dit betekent geen contact meer met je ex  via SMS om te zeggen dat je hem/haar mist of door hem/haar gewoon op te bellen. Vooral ‘s avonds is de drang hoger dus best je mobiel na 02.00 niet gebruiken.

Uit je gedachten

Je vrienden zijn er voor je! Om een depressie tegen te gaan is het altijd goed om je problemen, je gedachten en je verlangens met hen te delen. Als dit niet lukt en je gevoelens verergeren zal een bezoek aan een psycholoog je helpen je problemen op te lossen, en je gevoelens op een rij te zetten.

Waardeer de positieve aspecten van jullie relatie

Er waren waarschijnlijk slechte tijden in jullie relatie. Waardeer toch de positieve aspecten en de manier waarop je partner heeft bijgedragen aan de persoon die je nu bent. Het is onredelijk het belang van een relatie te bagatelliseren vanwege de slechte tijden. Op die manier zul je je beter voelen over alles wat je tijdens deze relatie bereikt hebt.

Laat je tranen maar gaan

Niemand verwacht van je dat je snel je ex vergeet. Laat jezelf eens gaan door thuis te blijven, een bak roomijs te eten en te huilen tijdens “The Titanic”!

Je hebt de tijd

Er is een overvloed aan tijd! Het is iets bijzonders en het helpt je bij het verwerken van je verlies. Aanvaard de “genezing” die de tijd je biedt. Na enige tijd realiseer je wel dat een breuk niet het einde van de wereld is. Je geraakt erover, je gaat verder en laat het beste nog op je afkomen! Als Brad en Angelina hun scheiding te boven kunnen komen, dan kun jij dat ook! Zo niet, Doctoranytime is er om je te helpen.