Wat zijn goede resoluties om te nemen in 2017?

goede resoluties

goede resoluties

volgens Dr. Mahy

We vangen 2017 aan en het is het moment voor goede resoluties.

Wat is uw advies om het nieuwe jaar met een goede gezondheid in te gaan?

Drink minimum 2 liter water per dag

U heeft het alvast gehoord, het is zeer belangrijk om jezelf te hydrateren om in balans te blijven en om goed te kunnen nadenken. Het is zelf mogelijk om af te vallen door water te drinken voor je eet.

Slaap minimum 8 uur

Het is noodzakelijk om minimaal 8u per nacht te slapen om in vorm te blijven en een goede lifestyle te ontwikkelen. Het zal bepaalde negatieve invloeden op je mentale gezondheid, bijvoorbeeld gemoedswisselingen, verminderen.

Eet fruit in de plaats van snoep

Iedereen houdt ervan snoep te eten omdat het bepaalde bewerkte suikers bevat zoals bijvoorbeeld fructose rijke mais siroop. Fruit daarentegen bevat natuurlijke suikers met vezels. Vezels zijn zeer goed voor je gezondheid en helpen bij het langzamer verteren van suiker. Dit maakt je minder snel verslaafd.

Vervang de boter op je brood met geplette avocado

Avocado’s zijn een goede bron van gezonde vetten. Deze groene vrucht blijft op de “superfood” lijst staan! Ze zijn rijk aan voedingstoffen zoals kalium, magnesium, vitamine C en E en vezels.

Leer hoe je gezonder kookt

Het is essentieel om vers gekookte maaltijden te eten in plaats van kant-en-klare maaltijden. Hoe verser je voedsel is, hoe meer natuurlijke stoffen deze bezit. Dit is interessant als je een gezond dieet wilt en een goede gezondheid wilt behouden.

Was en droog je handen regelmatig

Handen wassen met water en zeep zorgt ervoor dat je geen bacteriën meer op je handen hebt. Dit zorgt ervoor dat je minder infecties zal oplopen.

Mediteer ongeveer 30 minuten per dag

Veel topmanagers zweren erbij, mediteren helpt. Het kan je helpen bij het managen van stress, verbeteren van het geheugen en het  creëren van een lagere werkdruk. Ik stel voor dat je 30 minuten mediteert en dit 5 dagen per week. Je zal er snel resultaat mee bereiken.

Lees een boek om te relaxen

Verkies een boek boven je computer. Het lezen van een boek zorgt ervoor dat je minder stress krijgt en je leert er veel van bij.

Zet nu en dan je gsm eens af

Het loslaten van je gsm creëert een staat van complete relaxatie. Doe dit ook voordat je gaat slapen om het maximale uit je slaap te halen.

Verplaats je bureau naar een plek naast een raam

Ik wil je echt aansporen om je bureau naast een raam te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je je lichamelijk beter zal voelen.

Koester hechte relaties

Hoe meer vreugde in je leven, hoe beter je jezelf gaat voelen. Het is dus belangrijk om dit te koesteren en te waarborgen.

Zou je als dokter, regelmatig sporten, als belangrijk beschouwen?

Natuurlijk, fysieke inspanning is een noodzaak en er is geen twijfel dat het goed is voor je lichaam en ziel. Ik wil iedereen graag aansporen om te bewegen. Een oude quote zegt: Life is movement and movement is life. Een sportclub is een tempel van beweging en is gekwalificeerd om een goede impact te hebben op onze gezondheid. Beweging is één van de meest essentiële pilaren voor een goede gezondheid. Het speelt de rol van een antioxidant en anti-aging mechanisme door de spieren strak te houden. Dit zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen. Het plezier van sport verbetert de kijk op zaken en boost je zelfvertrouwen.

Het is een uitstekende remedie tegen depressiviteit doordat er verschillende stoffen worden aangemaakt zoals serotonine, adrenaline en endorfine’s. Daarbovenop zal je ook beter slapen. Het lichaam stimuleren hangt nauw samen met het onderhouden van je brein. Als onze zenuwen niet geprikkeld worden door sport dan zal ons brein het moeilijk hebben met bepaalde mentale zaken. Er is een permanente dialoog tussen het lichaam en je brein.

In contact staan met je eigen lichaam is dus belangrijk?

Dat klopt, het is een zeer goede manier om onze extra energie te uiten en ervoor te zorgen dat we niet instorten. Elke studie zal hetzelfde zeggen, beweging is essentieel voor ons lichaam.