Wat is het ideale ontbijt voor kinderen?

ideaal ontbijt voor kinderen

 

Het ontbijt is, voor iedereen, de belangrijkste maaltijd van de dag en dit geldt vooral voor kinderen. Een gezond ontbijt voor kinderen is de voornaamste bron van energie voor het lichaam en de geest.

 

Een rijk ontbijt waarin alle voedingsgroepen aanwezig zijn en met voldoende fruit kan het risico op zwaarlijvigheid of voedingsproblemen verminderen.

 

Waarom moeten kinderen een goed ontbijt eten?

 

Ten eerst een kind dat correct eet, lijdt niet aan ondervoeding, mist het ontbijt niet en heeft in het algemeen een betere gezondheid. Meer bepaald, kunnen we opmerken dat een correcte voeding bepaalde voordelen biedt voor kinderen:

 

  • Betere resultaten op school
  • Een beter geheugen
  • Een grotere capaciteit om nieuwe informatie te leren
  • Een betere ontwikkeling van het combinatorisch denken
  • Betere concentratie
  • Meer energie

 

Het is inderdaad waar dat een kind dat weigert te ontbijten of geen tijd heeft om te ontbijten, luier en zwakker is tijdens de dag en vaak ook niet naar school wil gaan.

 

De dagelijkse consumptie van een gezond ontbijt zorgt er ook voor dat kinderen ongezonde tussendoortjes tussen maaltijden vermijden. Dit heeft meerdere langdurige positieve effecten op de gezondheid van het kind. Er is minder risico op overgewicht, diabetes of hartproblemen op volwassen leeftijd.

ontbijt voor kinderen

 

Wat is het ideale ontbijt voor kinderen?

 

Het ideale ontbijt bestaat uit voedingsmiddelen uit drie voedingsgroepen :

 

  • Koolhydraten
  • Eiwitten
  • Vetten

 

Men kiest best voor voedingsmiddelen die licht verteerbaar zijn om de spijsvertering niet te verstoren.

 

Enkele goede ideeën voor het ontbijt van kinderen : een kom magere melk met granen, honing, eieren of wat plantaardige boter. Granen, eieren en fruit zoals bananen zijn rijk aan vitamine B, mineralen en spoorelementen. Dat wil zeggen dat ze het geheugen en de concentratie verbeteren.

 

Meestal moet een volledig en gezond ontbijt voor kinderen het volgende bevatten : vruchten, vezels (brood en volkoren granen, verse of gedroogde vruchten) en zuivelproducten (melk, yoghurt of vetarme kaas).

 

Extra tip : vergeet niet dat tussendoortjes tussen maaltijden ook goed zijn voor de gezondheid van het kind en om de verloren energie te herstellen. We stellen dus voor aan de ouders om voedende tussendoortjes te bereiden, zodat de kinderen geen ongezonde tussendoortjes op school moeten kopen.

Moeten ouders met hun kinderen ontbijten?

Het is zeer belangrijk voor het kind om te zien dat zijn ouders ook een gezond en evenwichtig dieet volgen. Probeer zoveel mogelijk samen te ontbijten en alle bovengenoemde voedingsgroepen op te nemen. U zult waarschijnlijk de hele dag meer energie hebben en beter presteren op het werk.

 

Voor verdere inlichtingen omtrent een gezond ontbijt voor kinderen aarzel niet om naar doctoranytime.com te surfen om onze specialisten te raadplegen.