Permanente laser ontharing

épilation laser

 

Zou je graag je lichaamshaar laten verdwijnen?

Laser Alexandrite ontharing is eenvoudig, snel en efficiënt en is de beste manier om definitief komaf te maken met ongewenste beharing.

Voordelen :

– Laser Alexandrite werkt op alle lichaamsdelen
– Zonder pijn of letsel, vergeleken met andere ontharingsmethoden
– Laser Alexandrite behandelt gemakkelijk bursitis en maakt je huid glad
– Deze ontharingsmethode vernietigt op een specifieke manier alleen de haarwortel, is snel en accuraat.
– Laser Alexandrite is veilig en effectief en werkt ook op de kwetsbare gebieden van je lichaam
– Wordt gebruikt onder streng medische toezicht
– Bespaart tijd en geld voor de patiënt
– Laser Alexandrite is de meest geavanceerde ontharingsmethode en werd als enige goedgekeurd door de FDA

 

ontharings laser

 

Hoe werkt laser ontharing?

Laser ontharing is geschikt voor mannen en vrouwen en kan worden toegepast op je hele lichaam en gezicht. Laser ontharing verwijdert ongewenste haargroei in veiligheid.
Het Alexandrite laserlicht heeft een golflengte van 755nm en wordt geabsorbeerd door de melanine in de huid. De stijging van de temperatuur in de haarfollikels leidt tot de vernietiging van de structuren die verantwoordelijk zijn voor de haargroei en dit zonder de huid en omringende weefsels te beschadigen.

Het resultaat is een gladde huid zonder ingegroeide haartjes en folliculitis (ontsteking van de haarzakjes in de huid dat zich voordoet als ontstoken puistjes)

 

Vanaf welke leeftijd mag je met laser ontharing starten?

 

De Alexandrite Laser is geschikt voor alle leeftijden vanaf 12-13 jaar. Jonge meisjes kunnen deze methode proberen wanneer de beharing een esthetisch of psychologisch probleem creëert. Het is echter zowel voor mannen als vrouwen die geen haren meer willen of die hun beharing willen verminderen op hun lichaam en gezicht. Alexandrite laser is veilig en toegelaten gedurende zwangerschap en borstvoeding.

Hoeveel sessies zijn noodzakelijk ?

Het neemt zeker meer dan één sessie in beslag. Het noodzakelijke aantal sessies wordt bepaald aan de hand van het fototype van de huid, de sterkte van de haren en het gebied waar de haargroei moet worden behandeld. Bovendien verwijdert de laser haren enkel in hun anagene  groeifase. Je hebt dus enkele sessies nodig om alle haren in die anagene fase te verwijderen.
ontharing

Doet laser ontharing pijn?

Laser ontharing wordt vaak goed getolereerd door patiënten maar je kan toch enig ongemak voelen vergelijkbaar met een zonnebrand.
 

Wat te doen na een laser ontharing sessie?

Je kan een roodheid op je huid zien verschijnen onmiddellijk na de laser sessie. Dit gevoel kan een paar minuten of enkele uren duren. Na de sessie, kan je koude kompressen of een verzachtende crème op je huid aanbrengen om minder ongemak te voelen. Het is daarnaast ook belangrijk om de behandelde gebieden voldoende te beschermen met zonnebrandcrème. Tussen de sessies, is het verboden te waxen en/of te scheren.

Hoe lang blijft het resultaat ?

Alexandrite laser resulteert in een permanente vermindering van haren in het behandelde gebied. Sinds de eerste sessie zijn er al minder haren te zien. Je haren zijn dan dunner en groeien langzamer. Maar aangezien de evolutie van het haar in drie stappen gebeurt, is het bijna onmogelijk om haren in één keer te verwijderen. Je moet dus enkele sessies voorzien om een mooi resultaat te verkrijgen.  Met Alexandrite laser krijg je uitstekende en duurzame resultaten.
https://www.doctoranytime.be/nl/s/dermatoloog

 

Hoeveel kost een laser ontharing ?

De kost wordt bepaald aan de hand van het behandelde gebied en de persoon. Vroeger was laser ontharing heel duur en ook nu blijft het een prijzige oplossing maar deze behandeling geeft de beste resultaten. Wanneer je grote gebieden wilt laten behandelen, wordt het totale prijskaartje duurder aangezien er meerdere sessies nodig zijn. Daarom is een discussie met uw dermatoloog de beste manier om de totale kosten te bepalen.

Dit artikel werd geschreven door Petropoulou Charitini (dermatoloog en veneroloog) met Doctoranytime.

Kijk hier voor andere doctoranytime partner dermatologen in België.