Is suiker altijd ongezond ?

Sugar

Gedurende de winter hebben veel mensen de gewoonte te zoet te eten. Is suiker eigenlijk gevaarlijk voor de gezondheid of niet ? Suiker wordt beschouwd als schadelijk en niet gezond. Men zegt dat suiker ook de veroudering versnelt en verantwoordelijk is voor vele ziektes. Vele wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat suiker niet goed is op lange termijn.
suiker - Doctoranytime

 

Wilt u suiker elimineren uit uw leven?

Lees meer over de schadelijke effecten.
Personen die suiker niet mogen of willen eten moeten gebakjes, cakes, taarten, chocolade, frisdranken en zoet fruit zoals bananen vermijden.

Vandaag is de situatie over suiker een beetje veranderd. Nu zeggen voedingsdeskundigen dat een beetje suiker eten niet giftig is. Waarom denken we dat suiker zo ongezond is?

De eerste onderzoeken die zich voordeden in de jaren 70 toonden een link tussen vet en hart-en vaatziekten.
Sinds dit onderzoek aten mensen meer bewerkte levensmiddelen met minder vet maar meer suiker. Te veel van die levensmiddelen eten, leidt tot een grotere kans op obesitas, hart-en vaatziekten en diabetes. Daardoor werden suiker en vet beschouwd als gevaarlijk voor gezondheid.

 

suiker

 

Belangrijkste kenmerken van suiker 

Suiker is verslavend : suiker eten zorgt ervoor dat je nog meer suiker wil eten! Volgens wetenschappelijk onderzoek zou suiker meer verslavend zijn dan drugs.

Suiker maakt je dik : Suiker eten zorgt voor water ophoping en gewichtstoename.

Suiker is slecht voor je huid : Een buitensporige hoeveelheid suiker eten kan je huid aantasten, collageen degraderen en blijvend rimpels veroorzaken.

Wat is de aanbevolen hoeveelheid suiker?

Vandaag zeggen de voedingsdeskundige dat een beetje suiker niet slecht is voor je gezondheid. Bovendien is het moeilijk on niets van suiker te eten omdat vele levensmiddelen zoals fruit, groenten en biscuits suiker bevatten. In werkelijkheid, waren vele van de studies rond dit onderwerp in samenwerking met zwaarlijvigen en zij eten buiten normaal grote porties. Hierdoor zijn de uitslagen van deze studies niet echt realistisch.

U moet dus niet proberen fruit te vermijden omdat het suiker bevat. Integendeel, fruit bevat belangrijke voedingstoffen die je lichaam nodig heeft. Geen suiker proberen te eten is onmogelijk. Het kan dus beter niet uw doelstelling zijn aangezien het tegengestelde resultaten oplevert. In het algemeen moet je van alles eten met mate.
Het alledaagse verbruik van suiker moet niet meer dan 10% van je totale calorieën zijn.
Om het verbruik van suiker te verminderen kunt u volkoren granen eten en fruitsap drinken.
Vermijd bereide sausen, dressings, frisdranken en confituur. In het algemeen moet u geen bewerkte levensmiddelen eten omdat deze toch veel suiker bevatten.

 

suiker

 

3 substituten voor suiker

  • Stevia : Stevia verleidt al vele mensen. De plant’s bladeren bevatten zoete stoffen die suiker kunnen vervangen maar dan zonder de calorieën.
  • Honing : Honing bevat ook calorieën maar is een gezondere vervanger voor suiker. Honing geeft niet alleen energie maar versterkt ook het immuunsysteem.
  • Xylitol : Xylitol is een stof die afkomstig is uit berkenschors en bevat geen calorieën. De smaak van xylitol is zoals suiker maar het is veel gezonder.

 Raadpleeg een voedingsdeskundige diëtist