6 tips om je te helpen beginnen met lopen

 

6 tips om je te helpen beginnen met lopen

Inderdaad je manier van lopen is uniek. Doctoranytime heeft 6 tips verzameld om je te helpen je doelen te bereiken en te evolueren.

 

    1. Probeer  obstakels te overwinnen


       We hebben allemaal excuses om niet te gaan hardlopen. Ofwel zijn de schoenen niet geschikt voor het parcours ofwel is de renbaan te ver. Je moet stoppen met het maken van min of meer goede excuses en begin uw fysieke conditie en uw gezondheid ernstig te nemen. Door de obstakels en excuses te overwinnen zal je onmiddellijke voldoening voelen. Dit is de eerste stap in het bereiken van uw doelstellingen.

 1.  Ga je buurt verkennen !


  Ontdek je geliefde buurt tijdens het hardlopen. Je zal zeker mooie plekken ontdekken die je nog nooit had gezien. Hardlopen en gymnastiek in open lucht zal je de motivatie geven om meer tijd in de buitenlucht door te brengen.

course à pied, courir, sport, garder la ligne, bon pour la santé

 

 1. De psychologische voordelen van joggen

  Een half uur lopen, een paar dagen per week is genoeg tijd om buiten te gaan lopen (of op de loopband te lopen). Gedurende 30 minuten kan je genieten van tijd voor jezelf. Zo kan je nadenken over je zorgen of zelfs aan zoiets als je looppas (als dit niet werkt, vergeet niet dat je bij Doctoranytime in goede handen bent).

 

 1.  Woon een geweldige loopwedstrijd bij


  Als je nog nooit een groot atletiek evenement hebt gezien, bereid je voor op blijdschap. Ga bij de finish van de marathon zitten om de emotie en de inspanning van de marathon te voelen. Dat zal je zeker de motivatie geven om zelf te gaan lopen en misschien in de toekomst kan je zelf die geweldig emotie voelen.

 

 1.  Voor het goede doel


  Als je meer motivatie nodig hebt, kan je altijd deelnemen aan een liefdadigheidsevenement van een goed doel. Er bestaan verschillende evenementen waarbij je mensen en NGO’s kan helpen door een paar kilometers te lopen.

course à pied, courir, sport, garder la ligne, bon pour la santé

 

6. Combineer lopen met reizen

 

Eigenlijk heb je geen redenen nodig om te reizen. Echter, hardlopen is een zeer goede reden om te reizen omdat hardlopen gezond is en je zal kennismaken met ongewone en fascinerende plekken. Er bestaan bijvoorbeeld georganiseerde voetraces in naburige landen die je sportieve ervaring combineert met de ontdekking van een nieuw land.  je budget en maak je klaar voor nieuwe ervaringen!