Recept dieethamburger

Dit recept zal u helpen een gezonde zelf bereide burger te maken!  Dit recept laat toe zowel een hamburger als cheeseburger te bereiden en is ons aanbevolen door één van de diëtisten van doctoranytime, Valentine Verdin.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

 

2 ronde broodjes Vlees : 200g kipfilet of 2 hamburgers rund
1 vaste tomaat 2 potjes yoghurt
1 mini-courgette Kruiden naar keuze (knoflook, verse gember,..)
1 gele paprika Specerijen naar keuze

(tandoori, kurkuma, kerrie,…)

1 rode ui Verse kruiden naar keuze

(bieslook, koriander, munt, …)

Sla Plantaardige olie (1 soeplepel per persoon)

 

Bereiden :
Snijd de groenten (courgette, paprika of andere groenten) in ringen en gril ze. Gril het vlees of de kip in de olie. Breng het op smaak met specerijen (bijvoorbeeld tandoori voor kip, paprika en oregano voor rund). Reinig de sla en de tomaten en snijd het in schijfjes. Schil en doe hetzelfde met de rode ui. Bereid de saus met yoghurt, een klein teentje knoflook of een stukje fijngehakte gember, wat bieslook/koriander of fijngehakte munt, wat peper, paprikapoeder of kurkuma, … Laat je fantasie de vrije loop!

Neem de onderkant van het ronde broodje, giet er een beetje bitterzoete saus of een beetje chutney van mango op (als U het in de koelkast hebt staan). Voeg in deze volgorde toe: sla, vlees of kip, yoghurtsaus, de schijfjes groenten (eindig met de rode ui). Schik de rest van de groenten op je bord en bedek het met een beetje yoghurtsaus.
Voor de “cheese burger” versie, voeg een sneetje kaas naar keuze toe en leg het op het vlees wanneer het bijna gebakken is.

Vegetarische tip: vervang het vlees door een soja of titan hamburger!

Smakelijk!

Artikel opgesteld door diëtiste Valentine Verdin, op haar blog “La cuisine de Valentine“. Voor eventuele bijkomende vragen, aarzel niet om naar doctoranytime te surfen of contact met Valentine Verdin op te nemen via doctoranytime.