9+1 voedingstips voor een beter humeur

voedingstips voor betere gezondheid

 

 

 

Een gezonde voeding, inclusief voedingswaarden van alle voedingsgroepen, draagt bij tot de goede werking van de hersenen en het zenuwstelsel. 

Vandaag is depressie een vaak voorkomende ziekte, zelfs bij jongeren. Het is dus noodzakelijk om goed en gezond te eten en vruchten en groenten te kiezen die bijdragen tot de opwekking van het geluk hormoon (zoals serotonine).

 

 

 

 

Zie hieronder wat de 9+1 voedingstips zijn om een schitterende glimlach en een goed humeur te hebben, maar ook om de gezondheid van het hart te beschermen.

 

  1. Eet meer vruchten en groenten die foliumzuur bevatten (zoals spinazie, sla, brocoli, asperges).

 

  1. Drink wat cacao : het is een uitstekende bron van magnesium. Magnesium helpt om een goed humeur te behouden.

 

  1. Eet wat vis zoals zalm, gedroogde vruchten, pompoenzaden, enz. omdat ze tot de synthese van neurotransmitters bijdragen.

 

  1. Eet wat ongezouten gedroogde vruchten tussen de maaltijden. Het helpt uw gewicht te controleren omdat het u een verzadigd gevoel geeft.

 

  1. Eet wat granen. Granen zijn een belangrijke bron van foliumzuur en vitaminen B. Ze dragen bij tot de goede gezondheid van het zenuwstelsel en dus verminderen ze kans op depressie.

 

  1. Eet voedsel rijk aan ijzer (lenzen, spinazie, lever) en controleer regelmatig uw ijzerwaarden in het bloed door middel van een bloedonderzoek. Slecht humeur wordt vaak door ijzerwaarden veroorzaakt of beïnvloed.

 

  1. Drink minder alcohol en stop het roken omdat deze twee gewoontes het niveau van serotonine in het bloed beïnvloeden. Als u regelmatig rookt of drinkt, moet u voedsel rijk aan foliumzuur en vitaminen B eten.

 

  1. Doe regelmatig aan sport. Het is bewezen dat regelmatige lichaamsbeweging niet alleen de fysieke, maar ook de psychologische en emotionele gezondheid verbetert.

 

  1. Neem elke dag een voldoende hoeveelheid eiwitten en koolhydraten om het evenwicht van hormonen en vitaminen in uw bloed niet te verstoren.

 

+1 voedingstip voor snellere resultaten

Raadpleeg een diëtist die u zal gepersonaliseerde voedingstips kan meegeven. Deskundigen weten altijd wat het beste voor uw lichaam is. Uw voeding moet geïndividualiseerd worden om doeltreffend te zijn en aan uw behoeften te voldoen.

 

Voor meer inlichtingen en voedingstips, surf naar de doctoranytime.be en raadpleeg een van onze specialisten.