Hoe kan ik mijn huid na de vakantie herstellen?

Hoe kan men de huid herstellen na de vakantie?

 

Na een lange blootstelling aan zonlicht en aan zee, maar ook na een ongezonde voeding, is het noodzakelijk de huid te herstellen.

 Tijdens de zomer veroorzaakt de zon een uitdroging van de huid, een verergering van acne en verschijnen er soms vlekken of zelfs spataders. Het is dan ook aanbevolen om, na de vakantie, tijd te maken voor een diepgaande huidreiniging, de huid diep te hydrateren en, uiteraard, regeneratie en anti-veroudering maskers aan te brengen. Zo helpt u uw huid om dode cellen te vernieuwen en om haar glans en helderheid terug te vinden.

 

Wat moet ik doen om mijn huid te herstellen?

 Kies voor een evenwichtige voeding

Eerst moet u weten dat de uiterlijk schoonheid een innerlijke balans en een goede gezondheid weerspiegelt. Wat betekent dat? Naast huidverzorging, hebben we ook nood aan een evenwichtige en antioxiderede voeding. Dit helpt ons lichaam om voldoende vitaminen en sporenelementen op te nemen.

 

Water speelt een belangrijke rol in de hydratatie van de huid. Elke dag moeten we genoeg water en vruchtensap drinken zodat onze huid gehydrateerd blijft en haar satijnachtige verschijning kan hervinden. Water voorkomt uitdroging, het oprekken van de huid en een gevoel van slapte.

 

Groenten en vruchten, vooral degene die rijk zijn aan vitamine E, moeten in onze voeding opgenomen worden. Druiven zijn een van de bekendste fruitsoort die de huid helpen te verjongen en de opperhuid op natuurlijke wijze hydrateren. Dit is belangrijk voor het herstel van de huid.

 Gebruik schoonheidsproducten aangepast aan uw huid

De hydratatie van de huid van het gezicht met schoonheidsmaskers is ook zeer belangrijk. Tijdens de zomer wordt onze huid uitgedroogd door de ongezonde voeding, door overmatige blootstelling aan zon of door slechte selectie van schoonheidsproducten en zorg.

 

In geval van verslechtering van acne, te wijten aan het zweten of aan blootstelling aan de zon en het zand, is het aanbevolen een diepe gezichtsreiniging te voorzien. Zo kunt u de dode cellen, de olie en de onzuiverheden (die onze huid na de zomervakantie verstikken) elimineren. Dankzij de reiniging, kan de huid weer inademen en de zuurstof die ze nodig heeft, absorberen.

 Περιποιηθείτε το δέρμα σας μετά τις διακοπές

De dermatologen raden ook ultrageluidtherapie aan om de huidelasticiteit te behouden en de productie van collageen door de fibroblasten te verbeteren.

Een volledige gezichtsreiniging in combinatie met een gezonde voeding helpt de huid zich te verjongen en te hydrateren na de vakantie.

 

Voor verdere inlichtingen omtrent het herstellen van uw huid, aarzel niet om naar “doctoranytime.be” te surfen om onze specialisten te raadplegen.

 Dit artikel wordt opgesteld onder de begeleiding van Lassi Ionna, medische redacteur van doctoranytime Griekenland.